οδηγητρια τιθορεα

οδηγητρια τιθορεα

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Περίλαμπρη πανήγυρη της Ιεράς Μονής αγ. Τριάδος και Αγ. Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης Φιλύρου Λαγκαδά. (ΦΩΤΟ)


    Με μοναστική ταξη και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κατά τη χθεσινή ημέρα, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Νεοφανών Μεγαλομαρτύρων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης των εν Μυτιλήνη, στην ομώνυμη Γυναικεία και Κοινοβιακή Ιερά Μονή , που βρίσκεται στα σύνορα των επαρχιών του Φιλύρου και των Λαγυνών , στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

     Της λαμπρής εορτής και πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητρ. Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκτάριος , συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητρ. Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλοθέου , κτήτορος της αυτής Ιεράς Μονής και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ , Καθηγουμένου της Ανδρώας και Κοινοβιακής Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ασβεστοχωρίου.

     Πλήθος πιστών παρευρέθηκε και εόρτασε τους προσφιλείς και θαυματουργούς αγίους , αναφωνόντας το χαρμόσυνο και αναστάσιμο μήνυμα "Χριστός Ανέστη".


    Με το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε η εφέστιος εικόνα των Αγίων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης ακολουθώντας οι πιστοί και ψάλλοντας το απολυτικίο των Αγίων και το "Χριστός Ανέστη".

     Στην εόρτια τράπεζα που παρεκάθισε ο Σεβ. Μητρ. Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκτάριος , με τους κληρικούς που τον συνόδευσαν , ευχαρίστησε για την υποδειγματική και εγκάρδια φιλοξενία τον Σεβ. Μητρ. Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλόθεο και ευχήθηκε σύμπασα η αδελφότητα των μοναζουσών να βρίσκεται υπό την σκέπη και την ευλογία των Μεγάλων και Θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης , καθώς επίσης και στον εορτάζοντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ ευχήθηκε ετή πολλά και ευλογημένα , υπό την χάρη και την ευλογία των εορταζόντων Αγίων.

     Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εορτή.